Covid-19 zin  

WHO opdagede ‘britisk stamme’ af coronavirus i 40 lande

januar 2021 blev VOC-202012/01-varianten coronavirus, der oprindeligt blev påvist i Det Forenede Kongerige, påvist i et lille antal tilfælde i andre 40 lande. Dette siges i en verdenssundhedsorganisation (WHO) meddelelse citeret af RIA Novosti og BGNES.

Den nye covid-19 mutation blev kendt i midten af december. Det britiske rådgivende råd om nye og nye trusler mod virus senere bekræftet, at landets identificerede variant af coronavirus breder sig i et hurtigere tempo og kræver endnu større forsigtighed fra befolkningen.

Selv om den nye variant af virus, ifølge foreløbige skøn, kan være 70% mere smitsom end normalt, er der stadig intet, der tyder på det er farligere med hensyn til dødelighed eller indlæggelse.

Tyskland er godt forberedt på at forlænge karantænen, sagde den tyske finansminister Olaf Scholz, som citeret af Deutsche Welle og BGNES. “Vi kan udholde dette regime i lang tid,” Scholz sagde.

Med hans ord, selv med den mest ugunstige udvikling af situationen, vil landets statsgæld ikke overstige, hvad det havde efter finanskrisen i 2008. Det forventes nu ikke at overstige med meget 70%, hvorefter dens niveau vil blive reduceret hurtigt, Scholz forklarede i en kommentar til de økonomiske foranstaltninger, som den tyske regering.

Med forebyggende foranstaltninger, diskret politi tilstedeværelse, ingen dedikation af vandet udefra, ingen lithium processioner og kaste korset, men med åbne døre af kirker og muligheden for rapidization. Således den ortodokse kirke i Grækenland ærer epiphany, siger BGNES.

På trods af regeringens forbud mod kirker åbning på ferien, besluttede den hellige Synode at have masser under de samme betingelser som i julen og nytår – med tilstedeværelsen af op til 25 mennesker i små kirker og op til 50 troende i de store. Den traditionelle kaste korset blev savnet, men ikke indvielsen af kirkerne selv. Troende kunne modtage helligt vand i flasker, der blev uddelt foran templet i rådet.

13 europæiske udenrigsministre, herunder Bulgariens første diplomat Ekaterina Zaharieva, opfordrede Europa-Kommissionen til at bistå med vacciner landene i det østlige partnerskab – Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Georgien, Moldova og Ukraine, efter at dette blev gjort for landene i det vestlige Balkan, udenrigsministeriet rapporterede.

I et brev til EU’s højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, Josep Borrell, og til EU’s sundhedskommissærer – Stella Kyriaquidis og om udvidelsen – siger Oliver Varhei: “Vores grænser vil ikke blive beskyttet, medmindre vi udvider vores støtte til vores naboer. Vi er overbevist om, at regeringerne og civilsamfundet i landene i det østlige Partnerskab vil værdsætte vores indsats og øge synligheden af EF’s og EU’s geopolitiske indsats”. Brevet blev underskrevet af udenrigsministrene fra Bulgarien, Danmark, Estland, Letland, Litauen, Polen, Rumænien, Slovakiet, Ungarn, Finland, Kroatien, Tjekkiet og Sverige.

 

Leave A Comment