Covid-19 zin  

USA sætter dag-til-dag smitsomhed rekord

Med næsten 290.000 nyligt smitsom på én dag, satte USA en ny co-arter rekord på denne metriske, ifølge data fra Johns Hopkins University i Baltimore citeret af BBC. Det land, der blev hårdest ramt af Covid-19-pandemien, registrerede 3.676 dødsfald i samme periode. En dag tidligere havde USA indspillet en rekord på næsten 4.000 dødsfald i 24 timer.

Omkring 131.000 Covid-19 patienter ligger på amerikanske hospitaler. Siden pandemiens begyndelse har verdens største økonomi registreret 21,8 millioner tilfælde af coronavirus og over 368.000 dødsfald. Landet, hvor sundhedsrestriktionerne varierer dramatisk på tværs af bosættelser, er afhængig af en storstilet vaccinationskampagne, der begyndte i midten af december. Men det halter efter knap seks millioner kroner i 2014. fik den første af de to injektioner i en population på 330 mio. Mennesker.

Kina har vaccineret mere end 9 millioner mennesker mod coronavirus, State Committee for Hygiejne og Sundhed talsmand Jiang Isin sagde i dag. “Siden 15. december har 7,5 millioner mennesker fra centrale befolkningsgrupper modtaget vaccinen over hele landet. Hvis vi tilføjer omkring 1,6 millioner mennesker fra højrisikogrupper, der er blevet vaccineret, viser det sig, at indtil videre i alt over 9 millioner mennesker har modtaget vaccinen i Kina,” Tsing-isin sagde. Han bemærkede, at vaccination er helt gratis.

Kinesiske myndigheder har godkendt to Sinopharm og Sinovac vacciner til akut brug. Landet godkendte også CanSino-vaccinen specielt til de væbnede styrker. Først og fremmest gives vaccinen til sundhedsembedsmænd, toldere, hængekøjer, transport- og logistikarbejdere, sanitetsarbejdere samt folk, der skal rejse til udlandet for at arbejde eller uddanne sig.

 

Leave A Comment