Oversøiske zin  

Provinsen Tyskland vil fuldføre Nord Stream-2 gennem en fond

Landtag (det lokale parlament) i den tyske forbundsstat Mecklenburg-Vorpommern (Mecklenburg-Forpomeran, MV) stemte med et overvældende flertal om oprettelsen af MV Climate and Environmental Protection Foundation. Ud over alle andre erklærede mål, bør det bidrage til at fuldføre opførelsen af Nord Stream-2 rørledningen i Østersøen, på trods af amerikanske sanktioner, Taeglicher Anzeiger rapporterede.

Initiativet til at oprette fonden er af den lokale regering, og blandt de erklærede mål er udvikling af grøn energi og anvendelse af miljøet. Bevaringsorganisationer har kritiseret fonden som “vildledende” og hævder, at beskyttelse af klimaet og naturen i sit navn kun er “forklædning”.

Premierministeren i Mecklenburg-Pommern Manuela Schwesig (fra Det Socialdemokratiske Parti, Socialdemokratiet) fortalte det lokale parlament, at Nord Stream-2 rørledningen fra Rusland til Tyskland er af enorm økonomisk betydning for provinsen med Schwerin centrum, så den tyske føderale regering skal opretholde den. Især for Mecklenburg-Pommern betyder byggeri mange arbejdspladser i havne i Østersøen.

Fondens mål er netop at omgå amerikanske sanktioner, som USA har truet alle virksomheder i forbindelse med bygningen af rørledningen. Men gennem Klima og Miljøbeskyttelse MV, vil de være i stand til at arbejde på Nord Stream-2, og deres aktiviteter vil passere gennem fundamentet, som fonde ikke falder ind under amerikanske sanktioner. Desuden vil Instituttet også foretage indkøb af materialer og gadgets til opførelse af rørledningen.

Fondens formand er den tidligere premierminister i Mecklenburg-Pommern Erwin Zellering (SDP). Provinsen importerer 200 000 EUR til sin etablerede kapital, og rørledningsoperatøren Nord Stream 2 AG (grundlagt af Gazprom) vil bidrage med 20 mio. Europæiske. Provinsens energiminister, Christian Lewell (SDP), meddelte, at yderligere 40 millioner euro (40 millioner dollars) ville blive importeret. Europæiske.

Tysklands forbundsregering reagerede på meddelelsen om grundlæggelsen af fonden gennem regeringens talsmand Ulrike Demmer.

“Vi, selvfølgelig, accepteret budskabet (om fonden) for information, men … I forbindelse med Nord Stream 2 er dette et økonomisk projekt, så vi har ingen grund til at deltage i den aktuelle diskussion. Vores principielle holdning forbliver uforanderlig, det handler om vores politik med hensyn til ekstraterritoriale sanktioner mod tyske og europæiske virksomheder,” sagde hun.

Demmer tilføjede, at spørgsmål om fonden bør behandles i provinsen Mecklenburg-Pommern, fordi initiativet kommer derfra.

 

Leave A Comment