Covid-19 zin  

Kaosset i plasmadonation fortsætter

Donation af blodplasma i Bulgarien mod COVID-19 fortsætter med at flyde under forskellige regler. Efter Laboratory of Military Medical Academies (VMA) i efteråret tilladt i strid med de generelle regler donorer, der ikke har en PCR-test som bevis for sygdommen brugt, enheden af National Center for Transfusion Hæmatologi (NCTH) i Plovdiv sluttede denne praksis. En kontrol af “Ses” i denne uge viste også, at i strukturerne i Den Nationale Health Insurance Commission i Sofia og Stara Zagora, et resultat af enten en PCR eller antigen test skal præsenteres. I Varna gælder antigenet dog endnu ikke. Begge arter er anerkendt i Plovdiv, men kan ikke være uden dem, og i stedet donor bør give andre dokumenter (epicritsis, osv.).

Kravet om en PCR-test i donation har hidtil udløst en masse offentlig harme, da fuld donortest udføres umiddelbart før manipulation – hvis der er antistoffer, så er han stødt på sygdommen. Så tilsyneladende syge mennesker blev nægtet mening. I den forbindelse blev der også stillet et spørgsmål til GERB’s parlamentsmedlem Kalin Velyov til sundhedsminister Kostadin Angelov – vil betingelsen blive droppet. Velyov selv er en af donorerne i Bulgarien. Angelov’s svar, dog gjort tingene endnu mere sammenfiltrede.

På den ene side forklarer ministeren, at tilstedeværelsen af antistoffer ikke er et “tilstrækkeligt kriterium for optagelse til donation”, fordi de optræder tidligt i sygdomsforløbet, dvs. “Sikkerhed for specificiteten af disse antistoffer er et positivt resultat af en PCR-test,” ministeren sagde. Og den opregner de betingelser, som donoren skal opfylde – testen er i dem. Men han tilføjede, at “efter skøn af den læge, der er ansvarlig for at donere,” ansøgere, der har indgivet en epidemi blev også optaget, sammen med de gennemførte undersøgelser. Så det viser sig, at testen er obligatorisk, men ikke helt. Og smuthullet bruges af nogle laboratorier. Direktøren for plovdiv Sonia Dzevizova kommenterede “Nu”, at der i den konkrete medicinske sag er der ingen postulater og alt virkelig afhænger af lægen på stedet, der gør meget grundige undersøgelser og undersøgelse af den person, der er tilbedende.

 

Leave A Comment