juli 17, 2020

Hvem klatrede hvad?

Hårde ruter og bouldering: Franskkvinde Melissa Le Neve har gentaget Action directe (11). Med afslapningerne kommer bjergbestigerne tilbage til klipperne – her kan du se de hårdeste stigninger i de sidste uger på et øjeblik.
Den franske bjergbestiger Melissa Le Neve (30) var i stand til at fuldføre sin stolteste opstigning til dato i april efter seks års fremskrivning: hun klatrede den legendariske Action directe (11) i Frankenjura. Ruten, som blev åbnet af klatreikonet Wolfgang Güllich i 1991, anses for at være den første glatte elleve i verden og har allerede blinket mange højt profilerede aspiranter med sine særlige krav. Men det var det, der gjorde det så tiltrækkende for Melissa. I det nye KLETTERN magasin (fra 3. juni i kiosken) forklarer hun:

“En dag Kilian Fischhuber sagde, ‘Action Directe? Det er umuligt for kvinder at springe. Umuligt? Ligesom den gamle mester Wolfgang Güllich måtte Melissa træne specielt til ruten, men hun har nu bevist, at selv en Kilian Fischhuber kan værdsættes.

Med den stigende løsne, har andre bjergbestigere og boulderers også besøgt klipperne igen. Særligt attraktive er krydslisterne for konkurrencen bjergbestigere, der nu bringer alle deres fitness til rock på grund af den aflyste sæson. Alene i de sidste par uger har Jan Hojer skåret seks 8c ruter i Frankenjura, den 15-årige franskkvinde Oriane Bertone har i Fontainebleau utallige 8A-Boulder og med Satan i helvete kun 8B og den slovenske Jernej Kruder er steget to gange 9a. Flere hårde gåture kan findes her.