juli 17, 2020

Hundredvis af franske sten truet af lukning

Indtil nu har klatreforeningen FFME påtaget sig ansvaret for at bestige arealer på privat jord. Efter en dyr domstolsafgørelse ønsker FFME at bringe denne ordning til ophør. hundredvis af sten står nu over for en mulig lukning.
Indtil nu har den franske klatreforening (FFME) (Fédération fran’aise de la montagne et de l’escalade) påtaget sig ansvaret for at bestige områder på privat grund. Dette frigjorde grundejerne fra ansvaret for klatring aktiviteter. Nu meddelte Pierre Du, formand for FFME, i et brev, at FFME ikke længere vil påtage sig dette ansvar i fremtiden, og at de relevante aftaler ville blive opsagt.

Baggrunden herfor var blandt andet en alvorlig ulykke i klatreområdet Vingrau nær Perpignan, hvor ofrene (eller deres forsikring) havde sagsøgt FFME for skader. Sagsøgerne havde ret, så FFME skal nu betale 1,6 millioner euro.

Af udtalelse fra Pierre Du af FFME:

“I de senere år har vi set en betydelig stigning i tilfælde, hvor ofre for klatring ulykker som følge af rockfall hævder det civilretlige ansvar for foreningen. Den alvorligste er helt sikkert ulykken i Vingrau, hvor vi skal betale ofrene et beløb på 1.620.000 euro.” Lignende beløb blev også truet i to nylige sager i Rocherolles i september 2019 og i Le Coudon i februar 2020.