Covid-19 zin  

Grækenland kom ud af den røde zone

Grækenland kom ud af farezonen. Det viser de nye data om koronaviruss spredning af coronavirus fra Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme. Centret offentliggør regelmæssige statistikker om tilfælde af Kovid-19 på kontinentet.

Det nuværende kort viser, at i næsten hele Europa er forekomsten af påviste tilfælde af infektion i de sidste 14 dage for hver 100 000 indbyggere stadig for høj. Men der er også lande som Island, næsten uberørt af infektionen – de identificerede tilfælde af Kovid 19 er der kun 0,28 pr. 100.000 indbyggere. Grækenland og de skandinaviske lande klarer sig godt, men uden Sverige, hvis tilgang til håndtering af sygdommen har vist sig at være forgæves.

I Israel, det land, der hidtil har vaccineret (i første fase) den største procentdel af sine borgere, har de seneste bestræbelser på at begrænse spredningen af COVID-19 ført til en regeringsbeslutning om at stramme foranstaltningerne, som blev godkendt af Knesset. De nye regler træder i kraft ved midnat torsdag 7 januar og vil forblive på plads i mindst to uger, The Times of Israel rapporterede.

Under blokaden over hele landet, skoler og børnehaver vil ikke arbejde. Kun nogle specialskoler gør undtagelser. Det er forbudt at samle mere end fem personer i et rum, hvilket gør det umuligt for synagoger at arbejde. Udendørs sammenkomster på op til 10 personer og op til 5 indendørs er tilladt. (I øjeblikket kan 10 personer samles indendørs, 20 udendørs).

Alle kontorer og virksomheder vil blive lukket, bortset fra kontorer af afgørende betydning, og listen over sådanne virksomheder forventes at blive reduceret. Restriktionerne vil også gælde for professionel sport. I de næste to uger vil der ikke være nogen sportskonkurrencer eller træning. Kun individuelle sportsaktiviteter er tilladt.

At gå udenfor er tilladt i en afstand af op til 1 km fra hjemmet og kun for køb af mad, medicin og det væsentlige, samt et besøg hos lægen. Det er forbudt at gå og modtage gæster. Antallet af biler på offentlige transportlinjer vil blive reduceret med 50 %. Fastfood restauranter og restauranter vil være i stand til at levere mad til kundernes hjem, men takeaway besøg er forbudt.

Reglen fortsætter med at gælde, at udenfor er tilladt at gå ikke mere end 1 kilometer fra hjemmet og kun til at købe mad, medicin og essentials, samt besøge en læge. Det er forbudt at gå og modtage gæster. Antallet af biler på offentlige transportlinjer vil blive reduceret med 50 %. Fastfood restauranter og restauranter vil være i stand til at levere mad til kundernes hjem, men takeaway besøg er forbudt.

Den internationale lufthavn er åben. For nu, alle, der allerede har en billet får lov til at flyve til udlandet. Resten skal søge tilladelse fra en særlig kommission, der behandler undtagelsestilfælde.

 

Leave A Comment