Covid-19 zin  

Grækenland idømmer 7 dages karantæne for dem, der deltager i to negative test

Grækenland har forlænget karantænen for personer, der rejser ind i landet med fly eller promahona-gmp. Selv om kravet om en negativ PCR-test, der er foretaget senest 72 timer før transporten opretholdes, og der udføres en hurtig antigentest ved landegrænsen for dem, der ankommer, skal alle ankomster på græsk område have syv dages karantæne på den adresse, der er angivet i registreringsformularen. I løbet af ferien blev karantænen reduceret til 3 dage. Foranstaltningen er i kraft indtil januar 21 for nu.

Selv om Grækenland er kommet ud af den røde zone i de europæiske lande, der er hårdest ramt af coronavirus, blødgør foranstaltningerne ikke blot ikke blot ikke, men tværtimod.

I England indfører et krav om at indsende en negativ COVID-19 test, der består op til 72 timer før afgang, for alle ind på landets område. Dette omfatter britiske statsborgere.

»Alle ankomster fra udlandet i England, herunder britiske statsborgere, skal indsende en negativ COVID-19-test, der er taget inden for 72 timer før afrejse. Passagerer vil blive pålagt en øjeblikkelig £ 500 bøde, hvis de ikke overholder den nye bestemmelse, “transportministeriet pressemeddelelse sagde.

Passagerer, der ankommer med fly, skal vise deres test over for flyselskabets repræsentanter inden start. Hvis de ikke gør det, er de meget sandsynligt, at blive nægtet boarding. Resultaterne skal også vises ved grænseovergangsstederne ved ankomsten til England. Det sagde, at sådanne foranstaltninger også forventedes at blive indført af Skotland, Wales og Nordirland. Det understreges, at den fremlagte negative test ikke fritager passagerer fra den obligatoriske 10-dages selvisolation ved ankomsten.

Den britiske transportminister Grant Shapps har begrundet yderligere restriktioner på spredningen af den nye coronavirusstamme rundt om i verden.

Torsdag registrerede Storbritannien mere end 52.000 tilfælde af COVID-19 og 1.162 dødsfald om dagen. En sådan vækst har ikke været set siden april.

I Tyskland blev der indberettet 31.849 nye tilfælde om dagen, ifølge Robert Koch Institute. Der har allerede været 1.869.306 smittede mennesker i landet, siden pandemien begyndte. Genvundet fra sygdommen er næsten 1,5 millioner. Der er 1.188 nye dødsfald (eller i alt 39.258).

Der er bekymrende data igen fra Brasilien. Her oversteg antallet af ofre 200.000 – 200.498. På bare en dag døde 1.524 mennesker. Der er også registreret et rekordstort antal nye sager – 87 843 (nu i alt 7 961 673).

I Østrig, hvor vaccinationen mod den nye coronavirus begyndte den 27. december, blev der indført en praksis for registrering af vaccination i et elektronisk pas for indbyggere i Wien. Ifølge et pilotprojekt i den østrigske hovedstad er alle vaccinationssteder udstyret med tabletter, hvorigennem oplysningerne indsendes til det centrale register. Beboere i byen stadig modtage et papir immunisering pas, som den elektroniske er i en testfase. Der er 374.730 rapporterede covid-19 smittet og 6.568 døde i landet.

I mellemtiden er to byer syd for Beijing blevet lukket i Kina for at forhindre en ny spredning af COVID-19 i landet. Indbyggere i Shijiajuan (11 millioner mennesker) og Xintai (7 millioner), i Hebei-provinsen, er forbudt at forlade grænserne for byer, medmindre det haster. Den strenge foranstaltning kom efter 127 nye tilfælde af coronavirus blev fundet, samt 183 asymptoma infektioner i den sidste uge. Disse byer er allerede blokeret af politiets barrikader. Beboere i hele provinsen Hebei er forbudt at forlade det eller ind Beijing, undtagen under ekstreme nødvendighed. I så fald skal de underkaste sig negative prøver inden for 72 timer. Transport til og fra byer (tog, fly, busser) er blevet indstillet. Skolerne er lukket, og i morgen skal alle beboere testes. “Udbruddet er blevet importeret fra udlandet, men den nøjagtige oprindelse er i øjeblikket ved at blive grundigt undersøgt af statslige, provinsielle og kommunale eksperter,” sagde Li Qi – leder af Center for Disease Control og forebyggelse i Hebei.

 

Leave A Comment