juli 17, 2020

8A-Flash til Charlotte André – weitere Højdepunkter

Hvem klatrede hvad? Roland Hemetzberger, Alex Megos, Seb Bouin, Charlotte André, Laura Rogora og Solveig Korherr og nogle andre bjergbestigere med imponerende forestillinger.
Her kan du finde de sværeste stigninger og første stigninger i de sidste par uger på et øjeblik. Den franske kvinde Charlotte André er den første kvinde til at gøre en 8A + flash i Fontainebleau, Roland Hemetzberger lykkes i den anden gentagelse af Stefan Fürst’s Qui (9a +) i Kufstein. Flere højdepunkter kan findes her.

Ruten var kendt som Realisation som den første opstigning af Chris Sharma. Chris havde kaldt det, at fordi det er almindeligt i den anglo-amerikanske verden til at omdøbe en første opstigning. I Frankrig er dette imidlertid usædvanligt, hvor navnet er givet af ejeren af ruten. Chris Sharma’s milepæl var faktisk en udvidelse af den eksisterende biografi (8c +), som først blev skrevet af Arnaud Petit. Navnet Biografi kommer fra kunstneren Christophe Lafaille. Derfor er denne rute kendt under to navne og to anmeldelser.